DUF


Stichting Pica Pica

Noordstraat 83

5038 EH Tilburg


info@duf.nl

www.duf.nl


06-50804098

Suzanne Hertogs en Petra Boers


Suzanne is grafisch ontwerper, art-director en illustrator

Zie Ontwerphaven.nl

suzanne@ontwerphaven.nlPetra is tekstschrijver, hoofdredacteur en trainer

Zie Burovonkstof.nl

petra@burovonkstof.nlBladgoed

Samen maken wij tijdschriften op maat voor wie maar wil.

------------------------------------------------------------------------


Toen Suzanne Hertogs en Petra Boers elkaar in 2005 voor het eerst ontmoetten sloeg de vonk direct over. Hun liefde voor verzamelen, pubers, creativiteit en educatie resulteerde in DUF 1. Samen maakten ze als creatief team vele prijswinnende en genomineerde publicaties, onder andere DUF 1, 2 en 3, Springstof (een soort DUF voor dansers), GLAS (een glossy voor het Nationaal Glasmuseum), Blaadje 4 en allerlei kleinere uitgaven voor opdrachtgevers. 


Petra Boers (1968) zat op de kunstacademie, studeerde af in de Argumentatieleer en Retorica aan de Universiteit van Amsterdam en Chicago en deed onderzoek naar argumentatie. Vanuit haar eigen Buro Vonkstof doet ze hoofdredactie en redactie, ontwikkelt ze bladen en kranten en schrijft ze artikelen. Ook verzorgt ze binnen organisaties tal van workshops en trainingen in argumentatie, schrijven, creativiteit en bladen maken. Daarnaast geeft ze les in het maken van magazines op hogescholen (o.a. Minor Magazines aan Amsterdam Fashion Institute en Magazine aan Willem de Kooning Academie). Petra voerde hoofdredactie over onder andere DUF 1, DUF 2, DUF 3, Springstof, Contrast, Blaadje 4 en GLAS en zat een aantal jaren in de redactie van Hoe overleef ik ...?-tijdschrift van Francine Oomen. 


Suzanne Hertogs (1977) studeerde af aan de Kunstacademie Sint Joost (richting grafisch ontwerp) en startte in 2001 haar eigen ontwerpbureau Ontwerphaven. Behalve aan tijdschriften als Jeugdjournaal Magazine, Contrast, Lespakket Lang Leve de Liefde en DUF werkt ze aan vele (kunst-)boeken, huisstijlen, tentoonstellingen en affiches. Suzanne won vele prijzen met haar werk, waaronder twee keer de Red Dot Design Award, twee keer de Nederlandse Designprijs, twee keer de Best Verzorgde Boeken, twee keer De Beste Jaarverslagen, drie keer de Ed-Award (Europese designprijs) en de ADC (New Yorkse designprijs).DUF werd mogelijk gemaakt door:

Makers DUF

foto: Truus van Gog
Nieuwtjes/Nieuwtjes.html